11 Redenen om te kiezen voor studiekeuzebegeleiding bij mij

Persoonlijke aandacht

Je gaat een belangrijke keuze maken die richting geeft aan jouw toekomst. Je gaat je verdiepen in de mogelijkheden, maar je staat eerst stil bij jezelf. Je krijgt inzicht in je eigen gedrag, motivatie en talenten. Je leert wat voor jou een prettige manier van werken is. Je staat hier niet alleen voor. Ik begeleid jou in dit keuzeproces en daar neem ik graag uitgebreid de tijd voor.

Jouw persoonlijke gedragsanalyse

Je vult via mij een online vragenlijst in. Het zijn slechts 24 vragen die je in 10 à 15 minuten invult. Na het invullen, ontvang je binnen een dag jouw persoonlijke gedragsanalyse. Deze analyse geeft je onder andere inzicht in wat jou motiveert, in jouw kwaliteiten en talenten en je leert welke taken en werkgebieden bij je passen.

Snel resultaat

Afhankelijk van jouw agenda, kun je al in een week tijd weten welke opleidingen interessant voor jou zijn. Je ontvangt het rapport met jouw persoonlijke gedragsanalyse en een overzicht met bijpassende studiedomeinen en studierichtingen. Jouw gedragsanalyse wordt namelijk gekoppeld aan alle opleidingen die er in Nederland zijn. Zo weet jij welke studies bij jou passen!

Inzicht in opleiding en beroep

Je ziet door de bomen het bos niet meer. Er zijn zoveel opleidingen, er is zoveel keus. En wat houdt het eigenlijk in, wat kun je ermee? Al in korte tijd krijg je een helder beeld. Je kent jezelf nóg beter, je weet welke studierichtingen bij jou passen én wat je ermee kunt.

Gericht open dagen bezoeken

Nederland telt 77 hogescholen met 242 verschillende opleidingen en 14 universiteiten met in totaal 190 opleidingen. Die ga je natuurlijk nooit allemaal bezoeken. Niet weten wat je wilt studeren, is als een speld zoeken in een hooiberg. Als jij bij mij klaar bent, heb jij een duidelijk beeld van de studierichtingen die bij jou passen. Van daaruit ga jij gericht verder op onderzoek uit. Niet alleen de opleiding moet bij jou passen. Je wilt je ook prettig voelen in de nieuwe omgeving waar jij straks veel tijd doorbrengt.

Ontvang een waardevol document

Een document over jou en voor jou. Het geeft je de juiste woorden om je te presenteren aan de buitenwereld. Handig voor een eventuele selectieprocedure voor de opleiding van je dromen. Je kunt dit waardevolle document bij al je volgende keuzemomenten weer opnieuw raadplegen. Denk aan het kiezen van een specialisatie, een stage, een master of een andere vervolgstudie. En uiteindelijk kun je dit gebruiken bij het kiezen voor een passende baan. Bij al deze keuzes, ga je weer even terug naar de basis. Wie ben ik? Wat wil ik? Wat kan ik?

Online studiekeuzebegeleiding

Kom in actie vanaf je eigen vertrouwde plek in huis! Je hoeft de deur niet uit. Je kunt je sloffen lekker aanhouden. Je hebt alleen een computer en goede internetverbinding nodig. O ja, en pen & papier en wat te drinken.

Kennis van de arbeidsmarkt

Met ruim 20 jaar ervaring in het bedrijfsleven kan ik je informeren over diverse soorten organisaties, beroepen en functies. Je kiest een opleiding om er uiteindelijk een leuke en goede baan mee te vinden. Samen bekijken we wat de toekomstmogelijkheden zijn voor jouw gewenste richting.

Weg twijfel en onzekerheid

Twijfel over studiekeuze en het niet weten wat je wilt of kunt, zorgt voor onzekerheid en stress. Zodra je meer inzicht hebt in je eigen gedrag, volgt het zelfvertrouwen vaak ook. Met mijn ervaring als coach en toegepast psycholoog zie ik wat er eventueel nog meer nodig is.

Avond of weekend komt beter uit?

Overdag zit je op school of heb je het druk met je huiswerk. Gelukkig houd ik daar rekening mee en kun je in de avond of in het weekend ook bij mij terecht. Zie mijn agenda voor de mogelijkheden.

Jouw moedertaal

Een assessment (in dit geval met behulp van een online vragenlijst) in je moedertaal doen, geeft de meest betrouwbare uitkomst. De online vragenlijst die ik gebruik, is er in een heleboel talen! Het rapport ontvang je in het Nederlands óf Engels.