Recensies | Wat zeggen ouders en jongeren over studiekeuzebegeleiding bij mij?

Via vrienden ben ik bij Jacqueline terechtgekomen omdat ik nog geen enkel idee had wat ik na mijn MBO wilde gaan doen. Het was super fijn om met Jacqueline samen te werken. Ze denkt echt met je mee en ik ben zeer zeker te spreken over het eindresultaat. Je wordt tijdens haar lessen perfect aangestuurd met het vinden van jouw top 3! Ik ben heel wat wijzer geworden en ben er ook achtergekomen wat ik niet wil. Ik ben zeer tevreden met de begeleiding. Groetjes Tom

Tom

student, 18 jaar

Het traject heeft mij goed geholpen om een richting te vinden in het overweldigende aanbod aan studies dat er is. Ik dacht goed te weten wat ik wilde en hoe ik ben, maar nu realiseer ik me hoeveel effect mijn karakter heeft als je kijkt of een studie ook echt bij mij past.

Het was een interessante ervaring om te leren hoe andere mensen mij kunnen zien, daardoor ben ik op bepaalde aspecten ook anders naar mijzelf gaan kijken. Door de vragen van Jacqueline kwamen onbewuste dingen naar boven die ik dus belangrijk blijk te vinden, dat was even onverwachts, maar wel interessant.

Ik heb duidelijk iets aan dit traject gehad. Ik had me niet eerder op deze manier verdiept in de opleidingen, maar deze aanpak heeft goed voor mij gewerkt aangezien er nu uit het overweldigende aanbod twee studies zijn overgebleven waarvan ik denk dat deze goed bij mij passen. Nog wat laaste onderzoek met o.a. meeloop- en open dagen en dan denk ik dat ik een weloverwogen keuze heb kunnen maken!

Lars

student, 22 jaar

Ik vond de begeleiding van Jacqueline heel goed en heel handig. De gedragsanalyse en de opdrachten hebben mij geholpen meer inzicht in mezelf te krijgen. Ik begrijp mezelf beter en ik weet wat ik leuk vind en wat er bij mij past. Zo kwam ik erachter dat ik echt graag iets creatiefs wil doen. Het werkboek heeft mij geholpen om focus te houden en om zelf concreet aan de slag te gaan. Naast een eerste voorkeur heb ik ook een tweede en derde opleiding onderzocht die allemaal bij mij passen en die ik ook leuk vind. Ik heb dus echt een top 3 kunnen maken. Als ik voor mijn eerste voorkeur niet wordt ingeloot, heb ik tenminste een back-up plan.

Mees

17 jaar uit Perth, Australië

Van een vriendin kreeg ik de tip om Jacqueline te benaderen. Ik ben blij met die tip en dat ik begin april contact met haar heb gezocht. Jacqueline heeft onze zoon Ruben (17 jaar) begeleid. We hadden kort de tijd, want vóór 1 mei moest hij zich hebben ingeschreven.

Heel fijn dat Ruben in slechts drie weken tijd meer helderheid heeft gekregen. Voor hem was een belangrijk inzicht dat er meerdere passende mogelijkheden zijn. Hij is met een bredere blik gaan kijken. Van niet weten wát past, inzien dat er meerdere opties zijn die passen en van daaruit stapsgewijs verder kiezen. 

Het persoonlijke gedragsprofiel gaf goed weer hoe onze zoon in elkaar zit. Ik merk dat dit gedragsprofiel voor hem een fijne bevestiging is en dat geeft zelfvertrouwen.

Het traject is doelgericht, praktisch en effectief. Er is een duidelijke opbouw, werkwijze en mijn zoon moest aan het werk. Daarnaast werden wij, door onze zoon, ook om input gevraagd. Dat hadden we ons van tevoren wat minder gerealiseerd. Voor de opdrachten moet echt tijd worden gemaakt. En er moet tijd zijn om er ook samen over te praten en naar te kijken. Besef, dat je als ouders ook hierin een rol hebt. 

Jacqueline hanteert een fijne aanpak en is flexibel qua dagen en tijden. Het online werken is prettig voor jongeren. Het is, denk ik, voor veel jongeren laagdrempeliger en een toegankelijkere werkwijze dan bij iemand in de praktijk moeten verschijnen.

De samenwerking met Jacqueline werkte goed voor onze zoon. Ruben heeft op tijd zijn keuze kunnen maken en staat ingeschreven. Het traject is eigenlijk geschikt voor meerdere doeleinden. Ik kan het traject in ieder geval aan alle jongeren aanbevelen die (studie)keuzestress ervaren.

Nely

moeder van Ruben

Onze dochter Marit heeft het studiekeuzetraject bij Jacqueline gevolgd. Eerlijk gezegd had ik enige twijfels van tevoren. Want wat te doen als de uitkomsten van het traject niet zouden aansluiten met de opvattingen van Marit over een toekomstige studie? Dat zou extra verwarring opleveren en de studiekeuze nog moeilijker maken.

Gelukkig is dat niet gebeurd. Uit het traject kwam een persoonlijke schets van Marit’s karakter. Dit bevestigde eigenlijk hoe wij en Marit zelf, haar kennen. Bij de persoonlijke schets kwamen beroepen en studies naar voren waarin Marit’s positieve kwaliteiten benut worden. Dat was redelijk in lijn met de studies waar haar interesse op dat moment naar uitging. Een mooie match.

De samenwerking verliep goed. Een enkele keer moest Marit leren voor haar schoolonderzoeken terwijl ze ook met de opdrachten voor het traject bezig was. Jacqueline ging daar flexibel mee om en in overleg zijn we daar goed uitgekomen.

Marit heeft uiteindelijk gekozen voor de opleiding hbo Verpleegkunde. Ik kan dit traject aanbevelen aan toekomstige studenten die aan het einde van hun middelbare schoolcarrière nog niet weten welke studie het beste bij hen past. En aan de ouders die hun kinderen hierbij willen helpen.

Jacqueline, bedankt voor de begeleiding en succes met StudiekeuzeTop3!

Martijn

vader van Marit

Jacqueline heeft onze dochter Rozemarijn (17) begeleid. De keuze viel op haar vanwege haar enthousiaste website en daarnaast was na het eerste contact het gevoel ook meteen goed.

Het feit dat Jacqueline online werkt, zagen we ook als een (praktisch) voordeel. Hoewel ik persoonlijk meer behoefte had aan een face-to-face kennismaking. Voor mijn dochter werkte de samenwerking via Skype juist prima. Ik was niet betrokken bij de gesprekken tijdens het traject. Wel bij de uitkomst en ook ter afsluiting nam Jacqueline contact met ons op. Ik vond het vooral leuk om het persoonlijke gedragsprofiel van mijn dochter te lezen. Heel herkenbaar, het kwam precies overeen.

Rozemarijn wist nog niet wat ze wilde gaan studeren en voelde meer voor een tussenjaar. Fijn om bevestigd te krijgen dat een tussenjaar haar juist goed zal doen. Het voelt goed en fijn dat onze dochter volgend jaar weer even terug kan komen bij Jacqueline.

Esther

moeder van Rozemarijn

Ik wil Jacqueline heel hartelijk bedanken voor de fijne steun en begeleiding. Niet alleen aan Maarten maar ook aan ons, ouders. Het grote voordeel van de hulp van Jacqueline is dat het kind zelf ontdekt wat hij wil zonder de sturing van ouders. Het traject is aan te raden aan iedereen die vragen heeft met betrekking tot zichzelf en de studie.

We hebben de samenwerking met Jacqueline als zeer positief ervaren. Het heeft Maarten geholpen zichzelf beter te leren kennen, zijn sterke kanten maar ook om zijn niet sterke kanten te zien als een onderdeel van zichzelf en niet als nadeel.

Wij zijn blij met de positieve resultaten van het studiekeuzetraject. Onze zoon heeft uiteindelijk besloten een HBO opleiding te kiezen die duidelijk beter bij hem past dan de eerder gekozen WO opleiding.

Groetjes Esther

Esther

moeder van Maarten, Italië

Onze zoon Jelle heeft het traject bij Jacqueline doorlopen. Vooraf waren er enige twijfels bij hem door onzekerheid en onbekendheid, maar aan de inhoud lag het niet. Van Jelle kregen we te horen dat het eigenlijk best wel mee viel, hij vond de gesprekken soepel en toegankelijk.

Voor ons als ouders was de grootste winst dat hij echt met zijn studiekeuze aan de slag is gegaan en daar ook het belang van is gaan inzien. Voor hem was hiervoor de studiekeuze een huizehoog probleem, hij zag door de bomen het bos niet meer. Door hem aan de hand te nemen en stap voor stap het proces door te loodsen, was hij in staat overzicht te krijgen en zodoende gericht met zijn studiekeuze bezig te zijn.

Ik raad StudiekeuzeTop3 van harte aan! Naar mijn menig wordt er in het huidige schoolsysteem te vroeg een keuze afgedwongen bij scholieren, zeker in het vmbo (al in het begin van het 2leerjaar). Hierdoor zijn er veel meer scholieren die baat zouden hebben bij extra externe begeleiding omtrent de studiekeuze. Natuurlijk wordt hier op de scholen ook veel aandacht aan besteed, maar dat is voor vele niet persoonlijk genoeg.

Teun

vader van Jelle

Erg prettige samenwerking met en advisering aan mijn dochter (16 jaar)! Wat mij vooral aanspreekt aan dit traject, is dat je kind met relatief weinig tijd veel te weten komt over zichzelf en welke studierichtingen bij haar of hem passen.

Bovendien er vervolgens ook nog een uitgebreide en zeer bruikbare rapportage overhouden, die meerdere malen inzetbaar is voor verschillende keuzen. Als laatste belangrijke punt vond ik het heel fijn hoe goed we op de hoogte gehouden werden als ouders door Jacqueline. Mijn complimenten.

Kortom: zeer waardevol! Zoals ik al tegen mijn man zei: “Waar waren dit soort trajecten toen ik moest kiezen voor mijn studie?

Wendy

Moeder van Elise, Curaçao

Als je nog geen idee hebt welke richting je op wilt, wat je kwaliteiten zijn en wat je daarmee kunt is dit zeker een aanbeveling. Je leert dan namelijk meer over jezelf kennen.

Elise

16 jaar (4 vwo), Curaçao

Ik ben zeer tevreden over het studiekeuzetraject. Ik heb fijn contact gehad, zowel via Facetime als via de telefoon. Het voelde meteen vertrouwelijk aan om over mezelf te vertellen en daarbij had ik echt het idee dat er goed naar mij geluisterd werd. Daarnaast kon ik met al mijn vragen terecht, deze werden dan erg uitgebreid beantwoord. Ik heb erg veel gehad aan de begeleiding & ik kan het zeker iedereen aanraden!

Claire

18 jaar (twijfelt over gekozen opleiding)

Ik vond het altijd erg lastig om een studiekeuze te maken. Er zijn ontzettend veel studies en het is moeilijk om hier een overzicht van te krijgen en er uiteindelijk één te kiezen. Jacqueline heeft mij hierbij erg geholpen en hierdoor heb ik veel stappen kunnen maken en ben ik veel dichter bij mijn uiteindelijke studiekeuze gekomen. Het contact verliep prettig en de terugkoppeling na de gesprekken was ook fijn. Ik raad het coachen van Jacqueline Naaborg zeker aan, als je moeite hebt bij het kiezen van een vervolgopleiding.

Jennifer

18 jaar (5 havo, volwassenonderwijs)

Ik wil je nog enorm bedanken voor je hulp. Gijs heeft er enorm van genoten en van wat ik zag en hoorde van hem merkte ik dat hij alle vertrouwen voelde in jou, zich gehoord en gezien voelde en hij nu echt vooruit kan en er puzzelstukjes op z’n plaats vielen. Dank. Zien en voelen dat Gijs naar zijn hart luistert én er actie aan verbond raakte me enorm. Zoveel bewondering daarvoor, zo gaaf en ik was er echt even stil van. Lieve dankbare groet, trotse moeder van o.a. Gijs.

Moeder van Gijs

Mijn naam is Gijs en ik heb afgelopen maand samen met Jacqueline echt een super gaaf traject gehad. Het was een superleuke tijd en ik heb er echt van genoten. Niet alleen omdat ik open kon zijn in wat ik deed, waar mijn uitdagingen liggen en waar ik over 10 jaar wil zijn. Nee, ik heb hier ook vooral van genoten, omdat ik zelf graag aan dit traject wilde meewerken. Ik wist gewoon echt niet welke studie ik wilde gaan doen. Er op deze manier achter komen, waar mijn passie ligt, wat ik graag doe en waar ik elke dag voorop sta, dat was insane! Dat maakte dit traject zo mooi.

Dus mocht je niet weten, wat je wilt doen, nog geen eens als je denkt aan studies. Dan zou ik zeker hieraan mee doen, niet omdat het moet, niet omdat je niet in staat bent om dit zelf te doen. Nee, gewoon omdat je dit niet alleen hoeft te doen, en hoe gaaf is het om erachter te komen, wat je eigenlijk al die tijd al wist.

Gijs

19 jaar (verkeerde studiekeuze)

Ik zou voor in ieder geval elk persoon van mijn leeftijd deze studiekeuzebegeleiding aanbevelen, omdat je hierdoor meerdere verschillende opleidingen ontdekt waarvan je niet wist dat je het eigenlijk zo leuk vond. Hierdoor weet ik naar welke vervolgopleidingen ik kan kijken en naar welke open dagen ik zou willen gaan!

Sam

15 jaar (4 havo)

Jacqueline heeft onze zoon Sam (15 jaar) geholpen met het maken van een studiekeuze. Hij zit in Havo 4 en heeft nog geen idee welke vervolgopleiding hij wil gaan doen, misschien ook omdat hij een vroege leerling is. Ook wij als ouders hadden geen zin om hem een door ons bepaalde richting op te sturen. Jacqueline is met hem aan de slag gegaan, praktische en professioneel. Hij heeft in een skypegesprek toelichting gekregen op wat er van hem verwacht werd, heeft een test gedaan en door de resultaten daarvan heeft hij nu 3 studierichtingen duidelijk gekregen. Hij kreeg in een vervolggesprek van Jacqueline de opdracht daar zoveel mogelijk informatie over te verzamelen en weet nu naar welke open dagen hij toe kan gaan. Wij hebben door de professionele begeleiding van Jacqueline er alle vertrouwen in dat Sam een vervolgopleiding gaat kiezen die bij hem past. Ook zijn wij tijdens dit korte, maar intensieve traject op de hoogte gehouden van alle stappen.

Als je ook in deze situatie zit met je kind, en echt niet weet welke richting past, ga aan de slag met Jacqueline. Het scheelt je een hoop kopzorgen.

Marianne

Moeder van Sam

Ik ben aan een loopbaancoaching/ studiekeuze traject begonnen omdat ik nog steeds niet precies weet wat ik nou wil doen qua werk. Hierbij heeft Jacqueline me ontzettend goed geholpen. Omdat ik al wat ouder ben (dan de cliënten die Jacqueline normaal helpt), was het voor mij een iets ander traject dan normaal. Een persoonlijkheidstest met persoonlijk gedragsprofiel en een studiekeuze richting voor een eventuele opleiding die ik naast mijn huidige werk kan gaan doen. En natuurlijk de skype-sessies. Ze heeft me geholpen met mijn zelfvertrouwen en om meer inzicht te krijgen in wie ik nou eigenlijk ben en wat mijn normen en waarden zijn. Eigenlijk wist ik dit wel, maar ik had een onafhankelijke partij nodig om dit te kunnen realiseren. Bedankt Jacqueline!

Lois

24 jaar (werkt)

Via Thobs Career Development kreeg ik de kans om een traject voor studiekeuzebegeleiding bij Jacqueline te volgen. Ik had van tevoren geen twijfels, maar wist niet goed wat me te wachten stond. Alles werd snel duidelijk en ik vond bruikbare antwoorden op al mijn vragen.

Na de begeleiding wist ik welke studies bij me passen. Ik kreeg de steun en begeleiding om de juiste weg en stappen te kennen die nodig zijn om te bereiken wat ik ambieer .

Het rapport dat ik kreeg is ook nuttig als ik straks op zoek ga naar een baan. Het beschrijft mijn persoonlijkheid en kwaliteiten nauwkeurig. Als ik hoor dat iemand hulp en advies nodig heeft bij het maken van een studiekeuze dan zou ik niet aarzelen en Jacqueline aanbevelen. Misschien een vriend of familielid die momenteel de Nederlandse taal bestudeert en een ambitie heeft om hun studie af te ronden.

Suher

24 jaar, Syrië

Menu