Recensies | Wat zeggen ouders en jongeren over studiekeuzebegeleiding bij mij?

Working with Jacqueline was a great experience she walked me through the entire process of picking my university in a stress-free manner. Jacqueline is friendly and easy to work with. It’s because of the work we did together that I was able to figure out where I am going to study this year. 

One of the most valuable parts of working with Jacqueline was receiving a detailed profile of myself and the possible areas of study that worked with my profile. It gave much-needed clarity to the process of deciding what and where to study. 

I did the VIP trajectory and this is the one I would recommend to anyone that either doesn’t have a clue about what or even if, they wish to study. as well as someone who knows what direction they want to go in but just isn’t able to figure out where they want to study.

Vincent

19 jaar, Singapore

Jacqueline ken ik vanuit mijn werkverleden, dus toen mijn beide zoons in hun examenjaar nog steeds niet helder hadden wat ze nu precies wilden gaan doen was het voor mij logisch om bij haar aan te kloppen. Jacqueline is vriendelijk, geïnteresseerd en duidelijk. Ze heeft beide jongens goed begeleid, had ook snel in de gaten hoe ze ‘in elkaar steken’. Leuk om te zien dus dat ze heel goed in staat is haar communicatie aan te passen aan verschillende jongeren. Door het traject heen heeft ze steeds, in overleg met mijn zoons, contact gehouden met mij om ook mij op de hoogte te houden van de vorderingen. Het is een mooi traject en ik ben echt heel blij dat ik deze investering heb gedaan! Beide jongens hebben nu weloverwogen een keuze voor een vervolgstudie gemaakt én zichzelf nog wat beter leren kennen. Ik zou iedereen die twijfelt willen zeggen: gewoon doen! Het is het waard.

Mariëlle

moeder van Kevin & Max

Jacqueline heeft onze zoon Luuk (18) begeleid bij het maken van een studiekeuze. In het VIP-traject wordt gewerkt met het DISC-model. Ik vind het heel waardevol dat op relatief jonge leeftijd al wordt gewerkt met een persoonlijkheidsprofiel. Dit gaf onze zoon veel inzichten in zijn eigenschappen, interesses en daarbij het nodige zelfvertrouwen.

Er was ook een goede klik tussen Luuk en Jacqueline. Op basis van het profiel, de gesprekken en de opdrachten hebben zij samen breed gekeken naar verschillende HBO opleidingen. Ook opleidingen waar Luuk in eerste instantie helemaal niet aan had gedacht.

We zijn dan ook erg blij dat Luuk, op basis van dit traject, een goede keuze heeft gemaakt en met enthousiasme met zijn opleiding gaat starten.

Ik raad iedereen dit traject met Jacqueline aan.

Irene, moeder van Luuk

Aan het einde van het tweede jaar op de middelbare school in Maleisië moest ik kiezen met welke vakken ik door wil gaan. Dit zou een grote invloed hebben op mijn uiteindelijke studiekeuze. Omdat ik later in Nederland wil studeren en onbekend ben met de studiemogelijkheden en welk beroep voor mij geschikt is hebben mijn vader en ik contact gezocht met Jacqueline.

Zij hielp me geweldig met een analyse van mijn persoonlijkheid en welke richtingen daarbij passen. We brachten o.a. mijn sterke kwaliteiten en interesses in kaart. Daarna zijn we ons gaan verdiepen in beroepen, waar te studeren en wat er al niet meer bij komt kijken. We hebben zelfs gekeken wat je moet doen om in Nederland te wonen. Dat is veel meer dan hier in Maleisië.

Ik ben uiterst tevreden met Jacqueline, ze was prettig in de omgang en heeft me goed geholpen.

 

Mercedes

16 jaar, Maleisië

Sommige kinderen weten zo ongeveer vanaf de kleuterleeftijd wat ze willen worden. Zo wilde onze kleindochter van jongs af aan maar 1 ding: een hotel beginnen in Oostenrijk. In haar eindexamenjaar werd er, hoe kan het ook anders, ingeschreven voor de Hogere Hotelschool en meteen na haar examen vertrok ze naar Brixen om daar een vakantie lang te gaan werken in een hotel. Maar….. ze werd niet geselecteerd voor de Hogere Hotelschool en er was geen plan B. Het alternatief waar toen voor werd gekozen bleek al snel geen succes. Maar welke opleiding dan wel? Er zijn er zoveel, waar moet je beginnen?

Het StudiekeuzeTop3 traject van Jacqueline bood uitkomst. Stap voor stap vielen er studierichtingen af en bleven er uiteindelijk een aantal over waaruit onze kleindochter er 3 koos waar ze enthousiast over was en 1 waar ze super enthousiast over was. Haar zelfvertrouwen is weer helemaal terug en ze is zeer gemotiveerd om aan haar nieuwe opleiding te gaan beginnen.

Complimenten voor Jacqueline die haar hierbij goed en enthousiast heeft begeleid. We kunnen het StudiekeuzeTop3 traject iedereen aanbevelen!

Tini

We zijn erg blij dat we Jacqueline hebben leren kennen. Onze dochter Anne, 17 jaar, vertelde ons dat ze graag in Nederland zou willen studeren. Ze had nog 7 maanden te gaan als senior op haar  high school in Thousand Oaks California. Mijn man Anton ging op zoek naar iemand die haar kon helpen bij het maken van een studiekeuze zodat we zouden weten naar welke scholen we konden gaan uitkijken. 

Het contact tussen Jacqueline en Anne verliep erg goed. Anne voelde zich direct veilig bij Jacqueline omdat ze een prettig persoon is om mee te praten. Enthousiast, duidelijk, begripvol en super vriendelijk. Tijdens het traject werd het voor Anne steeds duidelijker welke richting ze uit zou willen en wat het beste past bij haar persoonlijkheid.

Jacqueline stelt als doel dat er aan het eind van het traject een keuze top 3 is. Dat is gelukt en het was voor iedereen duidelijk waar we mee aan de slag konden. We hebben nu, 3 weken na het verkrijgen van de top 3, een keuze kunnen maken uit het enorme aanbod aan opleidingen in Nederland. 

Bedankt Jacqueline. Zonder jouw hulp waren we nu waarschijnlijk nog aan uitzoeken wat eventueel goed bij haar zou passen. Nu zijn we net op tijd voor de eerste open dag. Yay!!

Marloes

moeder van Anne, USA

Voor ik besloot dit traject in te gaan had ik geen flauw idee welke studierichting ik op wilde. Mijn moeder heeft een tijdje geleden Jacqueline gesproken en vertelde enthousiast over dit traject en hoe het in zijn werk zou gaan. Ik was eerst huiverig omdat ik dacht: “dat komt wel” en “dat kan ik tegen die tijd wel beslissen”. Na echter een aantal zeer positieve reacties te hebben gelezen over dit traject heb ik mij toch bedacht.

De vragenlijst om mijn gedragseigenschappen vast te stellen hebben mij onwijs geholpen met de uiteindelijke studiekeuze. Voornamelijk omdat ik twijfelde tussen een HBO en WO opleiding. Door de gedragseigenschappen te analyseren kwam ik toch tot de conclusie dat de WO manier van leren meer bij mij als persoon past. Ook heeft Jacqueline goed geholpen met mij een duwtje in de rug te geven zodat ik meer uitpluiswerk zou verrichten.

De samenwerking met Jacqueline heb ik als zeer positief ervaren. Ze is heel erg prettig om mee te praten en denkt mee waar ze kan. Het online werken was ook heel fijn.

Ik heb gemerkt dat het weten wat voor studie of alleen al studierichting je wilt doen echt een stukje rust geeft en daarom zou ik dit traject absoluut aanraden.

Jacqueline, bedankt voor de fantastische begeleiding!

Steyn, 17 jaar

Na een kennismaking met Jacqueline wisten we dat zij ons kon helpen. We wilden graag dat onze zoon een beter beeld zou krijgen van wat hij in huis heeft, zoals zijn gedragseigenschappen, kwaliteiten en waar hij van ´aangaat´. En we wilden weten welke studierichtingen, aan de hand hiervan, bij hem passen.

We twijfelden even of onze zoon een samenwerking met Jacqueline ook zag zitten en of hij daadwerkelijk serieus aan de slag zou gaan. Dat bleek allemaal reuze mee te vallen. Er was gelijk een klik en hij vond het prettig dat alles online plaatsvindt.

Het belangrijkste resultaat vonden wij het inzicht in zijn gedragseigenschappen. Dat verklaarde veel keuzes en hoe hij met sommige dingen omgaat. De begeleiding van Jacqueline was daarin zeer prettig en waardevol, zowel naar onze zoon als naar onszelf. Dit zouden wij als ouders niet kunnen doen, omdat wij te dicht bij hem staan.

Als je zoon of dochter struggled met zijn studiekeuze, neem contact op met Jacqueline. Zij luistert niet alleen goed naar je, maar denkt ook mee en legt heel veel uit. Ze is eerlijk en realistisch, dat vonden wij als ouders heel fijn.

Elma

moeder van Xavier

Ik kwam Jacqueline’s website tegen en dacht gelijk wat handig en leuk voor mijn zoon om samen met haar uit te vinden welke studies het beste bij hem passen. Na een online kennismakingsgesprek besloten we met elkaar in zee te gaan. Zoonlief heeft de samenwerking als heel nuttig ervaren en werd gedurende het traject steeds enthousiaster. Hij weet nu veel beter wat hij wil, welke mogelijkheden er zijn en waar hij naartoe werkt. Volgend jaar hopen we verschillende HBO opleidingen te kunnen bezoeken en sfeer te proeven, we hebben er nu al zin in.

Ik heb het hele traject altijd gezien als een cadeautje voor mijn zoon en dat bleek het ook te zijn, hij werd er blij van. Jacqueline bedankt!

Saludos desde España

Arnica

Spanje

Jacqueline, bedankt voor je hulp! Het is echt een stap in de goeie richting voor Tymon. Ik ben vooral blij dat hij met iemand anders over dit thema kon praten, want als ik het bij hem aankaart, loopt het meestal niet zo soepel. Ik vind dat je heel open en vriendelijk was en daardoor was hij er ook open voor.

We hadden eigenlijk weinig verwachtingen, want alles wat hij tot nu toe heeft gedaan, was helemaal geen passend advies. Met wat jij hem meegegeven hebt, kan hij echt zijn zoektocht beginnen, dus helemaal top!

Esmée

moeder van Tymon, Zwitserland

Voordat ik met Jacqueline gesproken had, wist ik helemaal niet wat ik wilde gaan studeren. Ik had mezelf al geprobeerd te informeren, maar ik kon geen goed beeld krijgen van alle keuzes die ik had.

Dankzij Jacqueline heb ik mezelf beter leren kennen en heb een goed inzicht gekregen van alle mogelijke studierichtingen die bij mij passen. Met haar heb ik alle richtingen grondig doorgenomen, todat we degene gevonden hebben die me het meeste aanspreekt: communicatie.

Toch heb ik nog een plan B en C, voor de zekerheid. Ik ben heel erg tevreden en ik weet zeker dat ik zonder deze gesprekken niet zo zeker van mijn keuze zou zijn geweest. Ik raad het iedereen die in Nederland zou willen studeren aan.

Susanna

17 jaar, Italië

Viavia hoorde ik van de studiekeuzebegeleiding van Jacqueline Naaborg en wat ben ik blij dat we van haar diensten gebruik gemaakt hebben! Mijn dochter zit in het eennalaatste jaar van haar middelbare school in Italië en heeft altijd de wens gehad om in Nederland verder te leren. Maar de keuze van welke studierichting dan het beste aansluit, is niet zomaar gemaakt. Dit is al moeilijk in je eigen land, en zeker in een omgeving wat niet helemaal het jouwe is.

Na het oriënterende gesprek bleek dat het klikte tussen Jacqueline en mijn dochter en dus is er besloten om het hele traject met haar te volgen. Gedurende de sessies leerde zij zichzelf beter kennen, wat haar sterktes en zwaktes zijn, en de vele mogelijkheden afgewogen. Het werd gaandeweg steeds duidelijker wat ze wil en wat niet. Haar onzekerheid over de mogelijkheden zijn weggenomen en uiteindelijk heeft ze haar studiekeuze gemaakt.

Het was ontzettend leuk om haar zo druk bezig te zien met uitzoeken en heel fijn dat ze meer rust kreeg toen voor haar duidelijker werd wat ze wil en kan. De terugkoppeling van Jacqueline tijdens het traject was erg handig. Ik kan Jacqueline’s professionele coachinghulp zeker aanraden.

Jacqueline

Moeder van Susanna, Italië

De gedragsanalyse heeft onze dochter Roos vooral inzicht gegeven in haar eigenschappen en kwaliteiten. Tevens waren de studiekeuze richtlijnen een goed begin voor haar oriëntatie en voor ons goede aanknopingspunten om met haar te brainstormen. Ze heeft een eerste selectie voor haar vakkenpakket gemaakt en dit wordt binnenkort op school besproken. Tevens heeft ze naar aanleiding van alle nieuwe inzichten een geschikte stageplek gevonden. De begeleiding heeft zeker een zet in de goede richting gegeven om tzt een passende studiekeuze te maken. Al met al zijn we dus heel tevreden! (gekozen voor pakket 2)

Simone

moeder van Roos, Duitsland

Aan het begin van het VIP-traject dacht ik dat ik niet meer verder zou willen studeren en dat ik met mijn mbo 4 diploma van Jacqueline hulp zou krijgen om uit te zoeken welk type werk bij mij past. De studierichting die ik had gekozen bleek namelijk geen juiste keuze en daarom zocht ik hulp. Tijdens dit traject ben ik achter meer dingen gekomen dan alleen welke richting bij mij past. Ik kwam erachter dat ik meer leuk vind dan hetgeen waar ik me eigenlijk op richtte. Ik wist al wel dat ik liever leer in de praktijk, maar Jacqueline gaf mij aanknopingspunten waarmee ik verder kon en daarmee ben ik toch open dagen bij hogescholen gaan bezoeken.

Het was ook interessant om te leren hoe mensen naar mij kijken en hoe ik naar anderen kijk en wat ik daarin eventueel anders zou kunnen doen. Ik heb besloten wel verder te gaan studeren, want dat vergroot mijn kansen met wat ik uiteindelijk wil. Op nummer 1 staat de deeltijd hbo opleiding Veiligheidskunde. De komende tijd ga ik nog een extra keer naar de open dag en ik ga een dag meelopen.

Iris

19 jaar (verkeerde studiekeuze)

‘Kort door de bocht: voor alle ouders en kinderen die zoekende zijn in de lastige wereld van studiekeuzes, Jacqueline is een fantastische professional die ik iedereen zou aanbevelen. Wij zullen haar hulp ook zeker weer inschakelen als straks onze zoon zijn keuze moet gaan maken.
En waarom? Een goede studiekeuze maken op je 16e is natuurlijk, naast alle andere belangrijke dingen in het leven, een lastige opgave. Onze dochter Isa had dan ook geen enkel idee waar ze moest beginnen en stelde gesprekken over het onderwerp studie steeds maar weer uit.
Een goede vriendin van mij vertelde over haar positieve ervaring met Jacqueline. Ik kan nu uit eigen ervaring vertellen dat Jacqueline een echte meerwaarde is gebleken. Ze heeft Isa de tools gegeven om op de goede manier naar haarzelf te kijken, na te denken waar ze blij van wordt en hoe ze dat kan vertalen in een studiekeuze. Haar belangrijkste tip voor onze dochter: ga vooral kijken, want niet alleen de inhoud van de studie, ook de omgeving en het gevoel dat je er bij hebt is belangrijk. En dat bleek, want waar de studie op de ene locatie helemaal niks leek, was het op een andere locatie juist een schot in de roos.
Omdat Jacqueline vooral in contact was met Isa, was het enorm prettig om af en toe een terugkoppeling van Jacqueline te krijgen. Ze is daarbij heel integer en dat wat tussen haar en Isa was besproken bleef ook tussen haar en Isa. Ook Isa gaf aan dat ze echt blij was met de hulp van Jacqueline en dat ze zonder haar, nu nog steeds niet had geweten wat ze zou moeten kiezen.’

Michèle

moeder van Isa, gewoond in Houston

17 jaar, klaar met het VWO en wat dan? Jacqueline heeft Efi op een prettige en professionele manier geholpen om op gestructureerde wijze na te denken over haar studiekeuze. De resultaten uit de Student Profiel Analyse en het DISC-model beschreven Efi zeer treffend en vormden een mooi uitgangspunt om verschillende open dagen te bezoeken. De gesprekken met Jacqueline via Facetime verliepen heel plezierig. Jacqueline prikkelt en daagt je uit om buiten je comfortzone te denken. Dat is best lastig voor een meisje dat het af en toe heel moeilijk vindt om eigen wensen en behoeften te verwoorden. Een uiteindelijke keuze heeft Efi nog niet gemaakt. Waarschijnlijk wordt het een tussenjaar met alle tijd om op persoonlijk vlak verder te groeien en zich voor te bereiden op de studiekeuze die aansluit bij haar wensen en talenten. Dankzij het traject met Jacqueline is er een goede basis gelegd en hebben wij er alle vertrouwen in dat het met die keuze helemaal goedkomt.

 

Gabriëlle

moeder Efi

Voordat ik met Jacqueline ben begonnen aan de studiekeuzebegeleiding had ik erge twijfel aan welke richting ik op wilde qua studie. Jacqueline heeft me geholpen mezelf beter te leren kennen, en heeft zo ook zekerheid gebracht. Ik heb nu een concrete lijst met studies die goed bij mij passen, met bovenaan de Liberal Arts and Sciences studie bij de Leiden University College.

Lua

17 jaar, gewoond in Costa Rica

Via vrienden ben ik bij Jacqueline terechtgekomen omdat ik nog geen enkel idee had wat ik na mijn MBO wilde gaan doen. Het was super fijn om met Jacqueline samen te werken. Ze denkt echt met je mee en ik ben zeer zeker te spreken over het eindresultaat. Je wordt tijdens haar lessen perfect aangestuurd met het vinden van jouw top 3! Ik ben heel wat wijzer geworden en ben er ook achtergekomen wat ik niet wil. Ik ben zeer tevreden met de begeleiding. Groetjes Tom

Tom

18 jaar (verkeerde studiekeuze)

Het traject heeft mij goed geholpen om een richting te vinden in het overweldigende aanbod aan studies dat er is. Ik dacht goed te weten wat ik wilde en hoe ik ben, maar nu realiseer ik me hoeveel effect mijn karakter heeft als je kijkt of een studie ook echt bij mij past.

Het was een interessante ervaring om te leren hoe andere mensen mij kunnen zien, daardoor ben ik op bepaalde aspecten ook anders naar mijzelf gaan kijken. Door de vragen van Jacqueline kwamen onbewuste dingen naar boven die ik dus belangrijk blijk te vinden, dat was even onverwachts, maar wel interessant.

Ik heb duidelijk iets aan dit traject gehad. Ik had me niet eerder op deze manier verdiept in de opleidingen, maar deze aanpak heeft goed voor mij gewerkt aangezien er nu uit het overweldigende aanbod twee studies zijn overgebleven waarvan ik denk dat deze goed bij mij passen. Nog wat laaste onderzoek met o.a. meeloop- en open dagen en dan denk ik dat ik een weloverwogen keuze heb kunnen maken!

Lars

23 jaar (verkeerde studiekeuze)

Ik vond de begeleiding van Jacqueline heel goed en heel handig. De gedragsanalyse en de opdrachten hebben mij geholpen meer inzicht in mezelf te krijgen. Ik begrijp mezelf beter en ik weet wat ik leuk vind en wat er bij mij past. Zo kwam ik erachter dat ik echt graag iets creatiefs wil doen. Het werkboek heeft mij geholpen om focus te houden en om zelf concreet aan de slag te gaan. Naast een eerste voorkeur heb ik ook een tweede en derde opleiding onderzocht die allemaal bij mij passen en die ik ook leuk vind. Ik heb dus echt een top 3 kunnen maken. Als ik voor mijn eerste voorkeur niet wordt ingeloot, heb ik tenminste een back-up plan.

Mees

17 jaar uit Perth, Australië

Van een vriendin kreeg ik de tip om Jacqueline te benaderen. Ik ben blij met die tip en dat ik begin april contact met haar heb gezocht. Jacqueline heeft onze zoon Ruben (17 jaar) begeleid. We hadden kort de tijd, want vóór 1 mei moest hij zich hebben ingeschreven.

Heel fijn dat Ruben in slechts drie weken tijd meer helderheid heeft gekregen. Voor hem was een belangrijk inzicht dat er meerdere passende mogelijkheden zijn. Hij is met een bredere blik gaan kijken. Van niet weten wát past, inzien dat er meerdere opties zijn die passen en van daaruit stapsgewijs verder kiezen. 

Het persoonlijke gedragsprofiel gaf goed weer hoe onze zoon in elkaar zit. Ik merk dat dit gedragsprofiel voor hem een fijne bevestiging is en dat geeft zelfvertrouwen.

Het traject is doelgericht, praktisch en effectief. Er is een duidelijke opbouw, werkwijze en mijn zoon moest aan het werk. Daarnaast werden wij, door onze zoon, ook om input gevraagd. Dat hadden we ons van tevoren wat minder gerealiseerd. Voor de opdrachten moet echt tijd worden gemaakt. En er moet tijd zijn om er ook samen over te praten en naar te kijken. Besef, dat je als ouders ook hierin een rol hebt. 

Jacqueline hanteert een fijne aanpak en is flexibel qua dagen en tijden. Het online werken is prettig voor jongeren. Het is, denk ik, voor veel jongeren laagdrempeliger en een toegankelijkere werkwijze dan bij iemand in de praktijk moeten verschijnen.

De samenwerking met Jacqueline werkte goed voor onze zoon. Ruben heeft op tijd zijn keuze kunnen maken en staat ingeschreven. Het traject is eigenlijk geschikt voor meerdere doeleinden. Ik kan het traject in ieder geval aan alle jongeren aanbevelen die (studie)keuzestress ervaren.

Nely

moeder van Ruben

Onze dochter Marit heeft het studiekeuzetraject bij Jacqueline gevolgd. Eerlijk gezegd had ik enige twijfels van tevoren. Want wat te doen als de uitkomsten van het traject niet zouden aansluiten met de opvattingen van Marit over een toekomstige studie? Dat zou extra verwarring opleveren en de studiekeuze nog moeilijker maken.

Gelukkig is dat niet gebeurd. Uit het traject kwam een persoonlijke schets van Marit’s karakter. Dit bevestigde eigenlijk hoe wij en Marit zelf, haar kennen. Bij de persoonlijke schets kwamen beroepen en studies naar voren waarin Marit’s positieve kwaliteiten benut worden. Dat was redelijk in lijn met de studies waar haar interesse op dat moment naar uitging. Een mooie match.

De samenwerking verliep goed. Een enkele keer moest Marit leren voor haar schoolonderzoeken terwijl ze ook met de opdrachten voor het traject bezig was. Jacqueline ging daar flexibel mee om en in overleg zijn we daar goed uitgekomen.

Marit heeft uiteindelijk gekozen voor de opleiding hbo Verpleegkunde. Ik kan dit traject aanbevelen aan toekomstige studenten die aan het einde van hun middelbare schoolcarrière nog niet weten welke studie het beste bij hen past. En aan de ouders die hun kinderen hierbij willen helpen.

Jacqueline, bedankt voor de begeleiding en succes met StudiekeuzeTop3!

Martijn

vader van Marit

Jacqueline heeft onze dochter Rozemarijn (17) begeleid. De keuze viel op haar vanwege haar enthousiaste website en daarnaast was na het eerste contact het gevoel ook meteen goed.

Het feit dat Jacqueline online werkt, zagen we ook als een (praktisch) voordeel. Hoewel ik persoonlijk meer behoefte had aan een face-to-face kennismaking. Voor mijn dochter werkte de samenwerking via Skype juist prima. Ik was niet betrokken bij de gesprekken tijdens het traject. Wel bij de uitkomst en ook ter afsluiting nam Jacqueline contact met ons op. Ik vond het vooral leuk om het persoonlijke gedragsprofiel van mijn dochter te lezen. Heel herkenbaar, het kwam precies overeen.

Rozemarijn wist nog niet wat ze wilde gaan studeren en voelde meer voor een tussenjaar. Fijn om bevestigd te krijgen dat een tussenjaar haar juist goed zal doen. Het voelt goed en fijn dat onze dochter volgend jaar weer even terug kan komen bij Jacqueline.

Esther

moeder van Rozemarijn

Ik wil Jacqueline heel hartelijk bedanken voor de fijne steun en begeleiding. Niet alleen aan Maarten maar ook aan ons, ouders. Het grote voordeel van de hulp van Jacqueline is dat het kind zelf ontdekt wat hij wil zonder de sturing van ouders. Het traject is aan te raden aan iedereen die vragen heeft met betrekking tot zichzelf en de studie.

We hebben de samenwerking met Jacqueline als zeer positief ervaren. Het heeft Maarten geholpen zichzelf beter te leren kennen, zijn sterke kanten maar ook om zijn niet sterke kanten te zien als een onderdeel van zichzelf en niet als nadeel.

Wij zijn blij met de positieve resultaten van het studiekeuzetraject. Onze zoon heeft uiteindelijk besloten een HBO opleiding te kiezen die duidelijk beter bij hem past dan de eerder gekozen WO opleiding.

Groetjes Esther

Esther

moeder van Maarten, Italië

Onze zoon Jelle heeft het traject bij Jacqueline doorlopen. Vooraf waren er enige twijfels bij hem door onzekerheid en onbekendheid, maar aan de inhoud lag het niet. Van Jelle kregen we te horen dat het eigenlijk best wel mee viel, hij vond de gesprekken soepel en toegankelijk.

Voor ons als ouders was de grootste winst dat hij echt met zijn studiekeuze aan de slag is gegaan en daar ook het belang van is gaan inzien. Voor hem was hiervoor de studiekeuze een huizehoog probleem, hij zag door de bomen het bos niet meer. Door hem aan de hand te nemen en stap voor stap het proces door te loodsen, was hij in staat overzicht te krijgen en zodoende gericht met zijn studiekeuze bezig te zijn.

Ik raad StudiekeuzeTop3 van harte aan! Naar mijn menig wordt er in het huidige schoolsysteem te vroeg een keuze afgedwongen bij scholieren, zeker in het vmbo (al in het begin van het 2leerjaar). Hierdoor zijn er veel meer scholieren die baat zouden hebben bij extra externe begeleiding omtrent de studiekeuze. Natuurlijk wordt hier op de scholen ook veel aandacht aan besteed, maar dat is voor vele niet persoonlijk genoeg.

Teun

vader van Jelle

Erg prettige samenwerking met en advisering aan mijn dochter (16 jaar)! Wat mij vooral aanspreekt aan dit traject, is dat je kind met relatief weinig tijd veel te weten komt over zichzelf en welke studierichtingen bij haar of hem passen.

Bovendien er vervolgens ook nog een uitgebreide en zeer bruikbare rapportage overhouden, die meerdere malen inzetbaar is voor verschillende keuzen. Als laatste belangrijke punt vond ik het heel fijn hoe goed we op de hoogte gehouden werden als ouders door Jacqueline. Mijn complimenten.

Kortom: zeer waardevol! Zoals ik al tegen mijn man zei: “Waar waren dit soort trajecten toen ik moest kiezen voor mijn studie?

Wendy

Moeder van Elise, Curaçao

Als je nog geen idee hebt welke richting je op wilt, wat je kwaliteiten zijn en wat je daarmee kunt is dit zeker een aanbeveling. Je leert dan namelijk meer over jezelf kennen.

Elise

16 jaar (4 vwo), Curaçao

Ik ben zeer tevreden over het studiekeuzetraject. Ik heb fijn contact gehad, zowel via Facetime als via de telefoon. Het voelde meteen vertrouwelijk aan om over mezelf te vertellen en daarbij had ik echt het idee dat er goed naar mij geluisterd werd. Daarnaast kon ik met al mijn vragen terecht, deze werden dan erg uitgebreid beantwoord. Ik heb erg veel gehad aan de begeleiding & ik kan het zeker iedereen aanraden!

Claire

18 jaar (twijfelt over gekozen opleiding)

Ik vond het altijd erg lastig om een studiekeuze te maken. Er zijn ontzettend veel studies en het is moeilijk om hier een overzicht van te krijgen en er uiteindelijk één te kiezen. Jacqueline heeft mij hierbij erg geholpen en hierdoor heb ik veel stappen kunnen maken en ben ik veel dichter bij mijn uiteindelijke studiekeuze gekomen. Het contact verliep prettig en de terugkoppeling na de gesprekken was ook fijn. Ik raad het coachen van Jacqueline Naaborg zeker aan, als je moeite hebt bij het kiezen van een vervolgopleiding.

Jennifer

18 jaar (5 havo, volwassenonderwijs)

Ik wil je nog enorm bedanken voor je hulp. Gijs heeft er enorm van genoten en van wat ik zag en hoorde van hem merkte ik dat hij alle vertrouwen voelde in jou, zich gehoord en gezien voelde en hij nu echt vooruit kan en er puzzelstukjes op z’n plaats vielen. Dank. Zien en voelen dat Gijs naar zijn hart luistert én er actie aan verbond raakte me enorm. Zoveel bewondering daarvoor, zo gaaf en ik was er echt even stil van. Lieve dankbare groet, trotse moeder van o.a. Gijs.

Moeder van Gijs

Mijn naam is Gijs en ik heb afgelopen maand samen met Jacqueline echt een super gaaf traject gehad. Het was een superleuke tijd en ik heb er echt van genoten. Niet alleen omdat ik open kon zijn in wat ik deed, waar mijn uitdagingen liggen en waar ik over 10 jaar wil zijn. Nee, ik heb hier ook vooral van genoten, omdat ik zelf graag aan dit traject wilde meewerken. Ik wist gewoon echt niet welke studie ik wilde gaan doen. Er op deze manier achter komen, waar mijn passie ligt, wat ik graag doe en waar ik elke dag voorop sta, dat was insane! Dat maakte dit traject zo mooi.

Dus mocht je niet weten, wat je wilt doen, nog geen eens als je denkt aan studies. Dan zou ik zeker hieraan mee doen, niet omdat het moet, niet omdat je niet in staat bent om dit zelf te doen. Nee, gewoon omdat je dit niet alleen hoeft te doen, en hoe gaaf is het om erachter te komen, wat je eigenlijk al die tijd al wist.

Gijs

19 jaar (verkeerde studiekeuze)

Ik zou voor in ieder geval elk persoon van mijn leeftijd deze studiekeuzebegeleiding aanbevelen, omdat je hierdoor meerdere verschillende opleidingen ontdekt waarvan je niet wist dat je het eigenlijk zo leuk vond. Hierdoor weet ik naar welke vervolgopleidingen ik kan kijken en naar welke open dagen ik zou willen gaan!

Sam

15 jaar (4 havo)

Jacqueline heeft onze zoon Sam (15 jaar) geholpen met het maken van een studiekeuze. Hij zit in Havo 4 en heeft nog geen idee welke vervolgopleiding hij wil gaan doen, misschien ook omdat hij een vroege leerling is. Ook wij als ouders hadden geen zin om hem een door ons bepaalde richting op te sturen. Jacqueline is met hem aan de slag gegaan, praktische en professioneel. Hij heeft in een skypegesprek toelichting gekregen op wat er van hem verwacht werd, heeft een test gedaan en door de resultaten daarvan heeft hij nu 3 studierichtingen duidelijk gekregen. Hij kreeg in een vervolggesprek van Jacqueline de opdracht daar zoveel mogelijk informatie over te verzamelen en weet nu naar welke open dagen hij toe kan gaan. Wij hebben door de professionele begeleiding van Jacqueline er alle vertrouwen in dat Sam een vervolgopleiding gaat kiezen die bij hem past. Ook zijn wij tijdens dit korte, maar intensieve traject op de hoogte gehouden van alle stappen.

Als je ook in deze situatie zit met je kind, en echt niet weet welke richting past, ga aan de slag met Jacqueline. Het scheelt je een hoop kopzorgen.

Marianne

Moeder van Sam

Ik ben aan een loopbaancoaching/ studiekeuze traject begonnen omdat ik nog steeds niet precies weet wat ik nou wil doen qua werk. Hierbij heeft Jacqueline me ontzettend goed geholpen. Omdat ik al wat ouder ben (dan de cliënten die Jacqueline normaal helpt), was het voor mij een iets ander traject dan normaal. Een persoonlijkheidstest met persoonlijk gedragsprofiel en een studiekeuze richting voor een eventuele opleiding die ik naast mijn huidige werk kan gaan doen. En natuurlijk de skype-sessies. Ze heeft me geholpen met mijn zelfvertrouwen en om meer inzicht te krijgen in wie ik nou eigenlijk ben en wat mijn normen en waarden zijn. Eigenlijk wist ik dit wel, maar ik had een onafhankelijke partij nodig om dit te kunnen realiseren. Bedankt Jacqueline!

Lois

24 jaar (werkt)

Via Thobs Career Development kreeg ik de kans om een traject voor studiekeuzebegeleiding bij Jacqueline te volgen. Ik had van tevoren geen twijfels, maar wist niet goed wat me te wachten stond. Alles werd snel duidelijk en ik vond bruikbare antwoorden op al mijn vragen.

Na de begeleiding wist ik welke studies bij me passen. Ik kreeg de steun en begeleiding om de juiste weg en stappen te kennen die nodig zijn om te bereiken wat ik ambieer .

Het rapport dat ik kreeg is ook nuttig als ik straks op zoek ga naar een baan. Het beschrijft mijn persoonlijkheid en kwaliteiten nauwkeurig. Als ik hoor dat iemand hulp en advies nodig heeft bij het maken van een studiekeuze dan zou ik niet aarzelen en Jacqueline aanbevelen. Misschien een vriend of familielid die momenteel de Nederlandse taal bestudeert en een ambitie heeft om hun studie af te ronden.

Suher

24 jaar, Syrië

Menu