Nederlanders in het buitenland

Studeren in Nederland

Nederlandse studentenleven & financieel aantrekkelijk

Studeren in Nederland! Je gunt je kind dezelfde mooie ervaringen van het Nederlandse studentenleven, want dat kennen ze niet in het buitenland. Maar eerlijk is eerlijk, studeren in Nederland is ook gewoon financieel zeer aantrekkelijk. Elders studeren is zo kostbaar dus waarom niet profiteren van de voordelen van een Nederlands paspoort. Je kind kan immers altijd nog een stage of master in het buitenland doen.

Veilig en vertrouwd Nederland leren kennen

Je wilt graag dat je kind een tijdje in Nederland gaat wonen, terug naar de roots. De studie is daar een ideale gelegenheid voor. Het idee dat je nog familie en vrienden in Nederland hebt, geeft ook een veilig gevoel. Een geweldig vangnet voor als er iets met je kind aan de hand is.

Meer begeleiding en hulp bij studiekeuze

Er is op de internationale school van je kind wel begeleiding voor de vervolgstap, alleen zijn zij met name gericht op de universiteiten in eigen land, in de USA en de UK. Je zult dus zelf moeten ontdekken hoe het onderwijs tegenwoordig in Nederland werkt. Dat is namelijk alweer compleet veranderd sinds de tijd dat jij studeerde. En bovendien is het aanbod qua opleidingen ontzettend groot.

Doelgericht een passende studie kiezen

De zoektocht naar een passende studie is al lastig genoeg. Als je in het buitenland woont dan zijn er ook nog allerlei praktische zaken te regelen en kun je niet zo gemakkelijk open dagen bezoeken. Je kind zal zich daarom op een andere manier moeten oriënteren. Bij mij krijgt je kind een concreet en helder beeld van studierichtingen die passen bij zijn persoonlijkheid. Indien jullie de hogescholen en universiteiten gaan bezoeken, kunnen jullie in ieder geval heel doelgericht op pad. En voor de praktische zaken heb ik een handige checklist gemaakt.

Maak de juiste studiekeuze vanuit je talenten en niet vanwege praktische overwegingen

Voor jouw kind is het extra belangrijk om geen verkeerde studiekeuze te maken. Een leuke en passende opleiding geeft plezier en motiveert. Het zorgt ervoor dat je kind zich sneller thuis voelt in Nederland en goed presteert. Een studiekeuze-traject bij mij geeft je kind inzicht in o.a. gedragseigenschappen, kwaliteiten en talenten. Mijn ervaring is dat het meer zelfvertrouwen en zekerheid geeft en bovendien een nieuw doel. Ik help je kind om een studiekeuze te maken vanuit zijn talenten en niet vanwege praktische overwegingen.

Terug naar Nederland voor de studie onderhoud de Nederlandse taal

Begin op tijd met je studiekeuze en voorkom stress

Op de internationale school wordt keihard gewerkt. Het streven is om naar de universiteit te gaan, maar niet bij iedereen past zo´n theoretische leergang. Ook typisch Nederlands zijn de verschillende niveaus waaruit je kunt kiezen met altijd de mogelijkheid om door te stromen. Met een internationale achtergrond zal de keuze vallen op een hbo- of een wo-opleiding. Als je kind ruim op tijd start met de zoektocht naar een passende studie dan is er genoeg tijd om alle voorbereidingen te treffen voor een prettig verblijf in Nederland.

Met mijn buitenland-ervaring kan ik jou helpen

Ik heb met mijn gezin in het buitenland gewoond en mijn kinderen zijn drietalig. Daarnaast werk ik al een tijdje samen met jongeren die in het buitenland zijn opgegroeid. Vanwege deze mooie ervaringen kan ik me helemaal inleven in de situatie van jou en je kind. Zelf wist ik op jonge leeftijd absoluut niet wat ik wilde en wat bij mij paste. Dat is helemaal goed gekomen en ik ben trots op mijn loopbaan tot nu toe. Met mijn kennis en ervaring kan ik jouw kind goed op weg helpen. Lees hier meer over mij.