Een studiekeuze maken in 3 weken tijd

Een studiekeuze maken in 3 weken tijd?

Een studiekeuze maken in 3 weken tijd? Het kan, maar ideaal is het niet

Vorig jaar gebeurde het: in de eerste week van april kreeg ik een moeder aan de lijn die lichtelijk in paniek was. Haar zoon had nog geen studiekeuze gemaakt en de deadline was 1 mei. Hij maakte zich minder druk dan zijn moeder, maar hij vond het toch ook wel fijn om te weten welke studie bij hem zou passen. 

Het is gelukt, in 3 weken tijd heeft hij het studiekeuze VIP-traject bij mij gevolgd. Hij had een studiekeuze gemaakt en was op tijd ingeschreven. Ideaal was het niet, want ik verspreid de zoektocht en onze afspraken liever over een langere periode. Dan is er voldoende tijd om goed onderzoek te doen naar jezelf, naar de verschillende studierichtingen die bij je passen én om met anderen in gesprek te gaan. Want ook dat raad ik aan: in gesprek gaan met mensen uit de praktijk en studenten die de studie al volgen of hebben gevolgd. 

Ik merk dat veel jongeren die het echt niet weten pas op het laatste moment hulp inschakelen. Drie weken van tevoren starten is natuurlijk wel heel extreem en zeker niet gewenst. Als je kind helemaal vast zit en geen idee heeft, wacht dan niet met hulp. Dat brengt onnodig veel stress met zich mee. Het examenjaar is al spannend genoeg en dan nog al die voorbereidingen om te gaan studeren zoals een kamer zoeken. 

Mijn advies is om de zoektocht te starten in het jaar dat er nog geen examens zijn. Begin met het verkrijgen van meer zelfinzicht: wie ben ik nou eigenlijk echt, wat vind ik leuk, wat doe ik graag, etc. Dat is de basis voor het vinden een passende opleiding.

Er zijn nog enkele plekken vrij om in te stromen in november. Wil jij dit ook voor jouw kind? Stuur me een persoonlijk bericht via jacqueline@studiekeuzetop3.nl of bel +31 (0)6 1886 2819. Of plan gelijk een online kennismakingsgesprek via mijn website.

Vorig bericht
Met dit online studiekeuze VIP-traject vind je een opleiding die echt bij je past
Volgend bericht
Zo zal het misschien altijd wel blijven gaan…

Lees meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.