opleiding Audrey Tuin

Audrey, heb jij de juiste opleiding gekozen na de middelbare school?

De studiekeuze en loopbaan van mensen zoals jij en ik!

De eerste opleiding die je kiest na de middelbare school is geen keuze voor het leven. Toch brengt dit keuzemoment onder jongeren (en hun ouders) vaak onnodig veel stress met zich mee. Door het delen van een reeks interviews ‘Heb jij de juiste opleiding gekozen na de middelbare school?’ wil ik scholieren, studenten en hun ouders, geruststellen én inspireren.

We kiezen in onze jongere jaren voor een bepaalde studierichting en zoveel jaren later doen velen van ons totaal iets anders. Soms is er nog wel een rode draad te ontdekken, maar vaak genoeg gooien mensen het roer compleet om. Met deze interviews neem ik je mee in de verschillende verhalen over studiekeuze en loopbaan van mensen zoals jij en ik.

De studieloopbaan van Audrey Tuin, werkzaam bij Uniglobe THL Travel als Team Manager Business Travel

Doe waar je blij van wordt en studeer zolang mogelijk door. Alles wat je in je studie stopt, haal je er later in je werk weer uit.¨

Welke studiekeuze heb jij na de middelbare school gemaakt?

¨Toeristische HBO opleiding aan het TIO College in Haarlem.¨

Hoe verliep dat studiekeuze proces?

¨Van kinds af aan wilde ik kinderarts worden. Helaas bleek op de middelbare school dat bij de exacte vakken, niet mijn kracht lag. Ik heb daarom een vakkenpakket gekozen met geschiedenis, aardrijkskunde, talen, wiskunde A en Economie A. Al snel kwam ik tot de ontdekking dat een toeristische opleiding goed zou passen bij mijn vakkenpakket en mijn persoonlijke interesses. Na 7 jaar VWO en inmiddels de nodige werkervaring, had ik geen zin om nog jaren in de schoolbanken te vertoeven. Ik heb daarom gekozen voor een versnelde HBO opleiding aan het TIO College, een particuliere opleiding.¨

Hoe kijk je terug op de opleiding na je middelbare school?

¨Het waren twee fantastische jaren! Het eerste jaar een Combinatie van Nationaal en Internationaal Reisverkeer en Toerisme. Waar ik niet alleen alles leerde van andere landen, maar ook alles over Nederland vanwege het inkomende toerisme. Het tweede jaar stond in het teken van Reisbureaumanagement, waar ik de diploma’s heb behaald om een eigen agentschap te beginnen of te leiden. Omdat dit helemaal de juiste richting voor mij bleek te zijn, ging het leren mij eenvoudig af en haalde ik erg hoge cijfers.¨

Welke stappen heb je daarna in je loopbaan gemaakt?

¨Ik ben begonnen bij KLM Reserveringen, waarbij ik reizigers telefonisch advies verleende en tickets verkocht. In die tijd had je nog geen internet, waar tegenwoordig iedereen zelf zijn tickets kan boeken. Na 3 jaar was ik toe aan een nieuwe uitdaging en kwam ik bij een zakelijk reisbureau terecht. Hier heb ik mijn kennis ontwikkeld voor het boeken van vliegtickets, autohuur, hotels en dergelijke voor de zakelijke reiziger. Aangezien het om een vast klantenbestand gaat en ik het steeds interessanter vond om deze klanten naar behoefte te bedienen, ben ik een opleiding Accountmanagement gaan doen. Toen ik hier in de praktijk niet veel mee verder kwam, heb ik de overstap gemaakt naar Uniglobe, de zakenreisorganisatie. Waar ik inmiddels reeds 16,5 jaar werkzaam ben. Ik kwam hier in dienst als Office manager voor een afdeling Business Travel met 3 medewerksters. Inmiddels zijn we gegroeid tot een afdeling met 16 medewerkers en in totaal heb ik 59 collega’s.¨

Welke rode draad zie je terug in jouw loopbaan?

¨Door hard te werken, verantwoordelijkheid te nemen en uitdagingen aan te pakken, ben ik blijven groeien.¨

Wat voor werk doe je nu en hoe vind je dat?

¨Ik ben Team Manager Business Travel voor ons kantoor in Alkmaar. Het aansturen van de afdeling gaat mij inmiddels redelijk makkelijk af. De afdeling draait goed en is inmiddels vrij zelfstandig. Ik heb daarom alle ruimte om projecten op te pakken en andere werkzaamheden uit te voeren, waardoor ik de afwisseling en uitdaging krijg die ik nodig heb. Zo ben ik preventiemedewerker en moet ik zorgdragen voor goede werkomstandigheden voor het personeel. Ik onderzoek en evalueer nieuwe systemen en ben verantwoordelijk voor office management (bevoorrading, onderhoud kantoor etc). Tevens draag ik mijn steentje bij aan interne projecten om het bedrijf en personeel verder te ontwikkelen.¨

Wat zijn voor jou moeilijke of lastige dingen in je werk?

¨Loslaten van mijn werk en balans vinden tussen werk en prive. Ik heb een enorm verantwoordelijkheidsgevoel.¨

Wat motiveert jou in dit werk het meeste?

¨De waardering die ik krijg uit mijn team, de eigenaren en de klanten en de mooie resultaten die we met elkaar neerzetten.¨

Welke talenten, kwaliteiten en vaardigheden heb je nodig voor jouw werk?

¨Management skills, rust en overzicht kunnen bewaren, het grotere geheel zien, team player, beslissingen durven nemen, gedrevenheid, enthousiasme en sociale vaardigheden.¨

Welke tips/ adviezen wil je meegeven aan toekomstige studenten?

¨Doe waar je blij van wordt en studeer zolang mogelijk door. Alles wat je in je studie stopt, haal je er later in je werk weer uit. Ik heb uiteindelijk binnen twee jaar mijn studieschuld aan mijn ouders kunnen terugbetalen.¨

Wil je meer inspiratie en praktische tips ontvangen over studiekeuze, studieloopbaan of over het onderwijs? Meld je dan hier aan en ontvang tevens mijn gratis e-book ‘7 tips om je kind te helpen bij het maken van een passende studiekeuze’.

hbo Toerisme, reisbureau
Vorig bericht
Ric, heb jij de juiste opleiding gekozen na de middelbare school?
Volgend bericht
Ik vond nooit dat ik een talent had

Lees meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.