Dromen over wie je wilt zijn of wat je het liefste doet

Dromen over wie je wilt zijn of wat je het liefste doet

Laatst zei iemand tegen mij dat dromen gebaseerd zijn op hoe je zou willen dat je bent. Ik moest daar wel even over nadenken en ben het gedeeltelijk eens. We hebben denk ik allemaal wel eens dat we bepaalde dingen liever anders zouden willen doen. Maar het is nogal een verschil of je droomt over wie je wilt zijn of dat je droomt over wat je het liefste doet.

Wees in de eerste plaats lekker jezelf

Zo las ik laatst een mooi voorbeeld van een moeder die het ongeveer zo beschreef ¨ik zou willen dat ik een moeder was die stapels pannenkoeken bakt voor een huis vol vriendjes, maar in de praktijk kom ik niet veel verder dan afbak-pannenkoeken en 2 kinderen vind ik eigenlijk al druk genoeg.¨ 

Als je het zo bekijkt dan zou ik ook weleens willen dat ik gemakkelijker met bepaalde dingen omga of dat ik anders reageer op sommige situaties. Door jezelf goed te kennen, te accepteren hoe en wie je bent, voorkom je dat je daar (te lang) van baalt. Je voorkomt dan ook dat je jezelf anders voordoet en geen dingen doet die niet bij je passen. 

Trots zijn op jezelf, trots op wie je bent en wat je kunt! Dat is naar mijn mening een goede basis om je echte dromen waar te maken. De dromen waarin je jezelf ziet doen wat je het liefste doet. Dromen die groter zijn dan jijzelf en waarin je iets betekent voor anderen.

Als ik mensen vraag wat hun grootste droom is dan blijkt dat voor velen lastig te beantwoorden.

Er schieten als eerste allerlei gedachten binnen waarom iets niet zou kunnen. Belemmerende gedachten, noemen we dat en ik merk dat scholieren daar ook al last van hebben. Zonde is dat, want niets is zo leuk als lekker wegdromen waarbij alles kan en mag. Tuurlijk moeten we realistisch zijn, maar dat is pas een paar stappen later.

Hardop dromen brengt je droom tot leven

Eerder schreef ik dat ik vroeger moeite had om mijn eigen talenten te zien. Gelukkig heb ik mijn kwaliteiten en talenten later in de praktijk wel ontdekt. Dat hielp om mijn dromen over mijn eigen loopbaan steeds concreter te krijgen. Wensen en dromen veranderen van tijd tot tijd, want wij veranderen zelf ook.

Ik zal je alvast mijn huidige grote droom verklappen. Op dit moment droom ik dat ik voor een groep moeders sta in mijn eigen mooi ingerichte werkruimte. Moeders met kinderen tussen de 10 en 16 jaar. Ze komen speciaal voor de workshop ´Ontdek de talenten van je kind´ die ik met zorg en plezier heb samengesteld. Het wordt een interactieve workshop waarin we ervaringen delen, nieuwe inzichten opdoen en leuke opdrachten maken. Door ´hardop´ te dromen en me in te beelden hoe dat er dan uitziet, wordt het steeds realistischer voor me. Het leeft en ik krijg er een blij gevoel van als ik eraan denk.

En dan terug naar de realiteit: ik kom tijd te kort om de inhoud vorm te geven, ik heb nog heel wat te bestuderen en te onderzoeken én ik heb geen eigen werkruimte. Ook bij mij komen er belemmerende gedachten naar boven. Maar ik houd me vast aan de energie die ik ervan krijg en de gedachten dat ik vele moeders op weg kan helpen zodat zij zelf hun kinderen nóg beter kunnen begeleiden.

Hoe groter je motivatie is om iets te bereiken, hoe groter de kans dat het lukt. En dit wil ik echt heel graag! Voor mijn droom ga ik daarom vanaf nu alvast wekelijks een paar uurtjes vastzetten in mijn agenda! Hopelijk vind ik die werkruimte ook binnenkort, we zijn immers op zoek naar een nieuwe woning……….

En nu jij: wat is jouw grootste droom?

Voor meer informatie en inspiratie kun je me ook volgen op Facebook, Instagram en LinkedIn.

dromen, jezelf zijn, plannen maken
Vorig bericht
Ik val maar gelijk met de deur in huis!
Volgend bericht
Dit doet opgroeien in het buitenland met je kind

Lees meer!

2 reacties. Reactie plaatsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.