vaker online lunchen in 2020

Vaker online lunchen in 2020

Een nieuw jaar betekent nieuwe kansen. Eigenlijk krijg je iedere dag weer nieuwe kansen. Dat vertel ik mijn dochters tenminste. Soms vraag ik hen in de ochtend ´wat voor dag wordt het vandaag?´. Ik denk namelijk dat als je bewust nadenkt over wat voor dag je wilt dat het wordt, je dat zelf grotendeels kunt beïnvloeden. ´Een gezellige dag, mam´ is vaak het antwoord en dan denken we na over wat we die dag willen doen. 

Als ik voor mijn werk wil bepalen wat ik op een dag wil doen dan moet ik eerst het grotere geheel helder hebben. Iets met lange en korte termijndoelen 😉. Alleen dan weet ik dat ik niet in het wilde weg bezig ben, maar bewust ergens naartoe werk.

Mijn zakelijke doelen voor dit nieuwe jaar zijn gemaakt, de thema’s waar ik dit jaar aan wil werken, heb ik gekozen. Er is altijd ruimte voor anders of meer, die flexibiliteit houden we er uiteraard in. Maar voor mij werkt het om te weten wat ik wil zodat ik me daarop kan focussen. 

Ik merk dat ik daar privé meer moeite mee heb. Afgelopen anderhalf jaar stond in het teken van een nieuw leven opbouwen in Nederland. Ik voel me ergens thuis door met name de mensen om mij heen. Gelukkig bouwen we langzaam weer een nieuw sociaal leven op. Dankzij mijn kinderen is er sneller en gemakkelijker contact, zo werkt dat nou eenmaal. Ondanks dat ik me hier nu thuis voel, blijft het gemis van bepaalde mensen om me heen die helaas niet in de buurt wonen. Door hard te werken en druk bezig te zijn, denk ik er minder aan, maar dat is niet de oplossing. 

Ik werk online, dus waarom niet ook wat meer online zijn om mijn vriendschappen te onderhouden? Meer tijd vrijmaken om door te brengen met de mensen die belangrijk voor mij zijn, offline én online. Dat is wat ik dit jaar graag wil. Onlangs gebeurde dat spontaan een keer met een online lunch met een vriendin in Spanje. Supergezellig en weer helemaal bijgepraat. Zo kan het ook!

De allerbelangrijkste mensen in mijn leven heb ik gelukkig heel dichtbij en daar ga ik ook dit jaar weer intens van genieten. Ik wens jou een schitterend nieuw jaar, vol mooie plannen en met alle mensen om je heen die belangrijk voor je zijn!

Welke mensen heb jij graag om je heen in 2020?

Lees ook mijn blog ´dromen wie je wilt zijn of wat je het liefst doet´. Voor meer informatie en inspiratie kun je me ook volgen op Facebook, Instagram en LinkedIn.

online lunchen, Vriendschappen
Vorig bericht
Terug naar Nederland voor de studie: onderhoud de Nederlandse taal
Volgend bericht
Studiekeuze maken voor Nederlanders in het buitenland

Lees meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.