help jongeren een opleiding kiezen

Om deze reden help ik jongeren een opleiding kiezen

Ken je dat gevoel? Er zit iets aan te komen, je weet alleen nog niet hoe en wat! Net zoals wanneer je iets wilt vertellen, maar je komt niet op dat ene woord. Het ligt op het puntje van je tong. En dan ineens wordt het helder en ligt er een idee. Nog niet concreet, maar het begint steeds meer vorm te krijgen. Zo ging dat bij mij. Ik woonde in Spanje en wilde zo ontzettend graag mijn plannen voor een eigen bedrijf verder vormgeven. Ik was in Nederland al gestart, maar vanwege de emigratie gingen die plannen de ijskast in. Graag deel ik met je om welke reden ik jongeren help om een opleiding te kiezen.

Een beetje verdwaald

Voor jaren werkte ik als personeelsadviseur. Via mijn toenmalige werkgever heb ik de opleiding toegepaste psychologie gedaan. Ik ging me steeds meer richten op loopbaanbegeleiding. Eenmaal in Spanje heb ik dat een tijdje online gedaan. Keer op keer voelde dat ik het anders wilde aanpakken. Mensen komen niet voor niets bij een loopbaanbegeleider terecht. Ergens op hun pad zijn ze een beetje verdwaald. Ze zijn verder bij zichzelf verwijderd geraakt. 

Dat kan vervelend zijn voor degene die het overkomt, maar erg is het niet. Je leert veel over jezelf in zo´n periode en gelukkig zijn er genoeg mensen die daarbij kunnen helpen. Alleen ontstond bij mij de wens om mensen al op jongere leeftijd te helpen zodat zij na de middelbare school heel bewust en vol zelfvertrouwen zelf de richting van hun pad kiezen. Op deze manier wil ik voorkomen dat zij verdwaald raken in al het aanbod dat er is.

Vol zelfvertrouwen je opleiding kiezen

Die eerste belangrijke keuze na de middelbare school is natuurlijk niet voor de rest van je leven. Je legt er een goede basis mee en daarom is het belangrijk dat de keuze ook echt bij je persoonlijkheid past. Tieners twijfelen over het algemeen veel en kunnen niet goed onder worden brengen wie ze zijn. Hoe fijn is het dan dat er iemand meekijkt en meedenkt, dat iemand je kan laten inzien welke mooie eigenschappen je hebt en voor welke talenten je aanleg hebt.

Die iemand wilde ik graag zijn en ben ik inmiddels! Ik wil jongeren het zelfvertrouwen meegeven dat ze al iemand zijn, dat ze al heel veel moois met zich meebrengen en dat ze daar vele mooie dingen mee kunnen doen. 

Van eerst een gevoel niet onder woorden kunnen brengen, heb ik inmiddels een concreet plan om jongeren te helpen zelfverzekerder te worden en te begeleiden bij hun studiekeuze.

Meer weten? Neem gerust contact met me op via jacqueline@studiekeuzetop3.nl. 

Lees ook mijn blog ´Opleiding kiezen? Sta eerst uitgebreid stil bij je gedrag!´. Als je het leuk vindt, blijf dan op de hoogte via social media: Facebook, Instagram of LinkedIn.

hulp bij studiekeuze, studiekeuzebegeleider
Vorig bericht
In Spanje was ik mijn koers even helemaal kwijt
Volgend bericht
Klaar voor de start!

Lees meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.