Dit is de oplossing om het kiezen van een opleiding makkelijker te maken

Dé oplossing om het kiezen van een opleiding makkelijker te maken

Je kind denkt zichzelf goed te kennen, maar nu het erop aankomt, ontstaat er ineens twijfel. Twijfels over z´n eigen kunnen, twijfels of er wel iets bij hem past en twijfels over de toekomst. Het idee dat er nu een toekomstgerichte keuze moet worden gemaakt, zorgt voor onrust bij je kind. De gedachte bij de honderden opleidingen die er zijn, is verwarrend. Waar begin je? Met een studiekeuze VIP-traject! Dé oplossing om het kiezen van een opleiding makkelijker te maken.

 

¨Het was ook interessant om te leren hoe mensen naar mij kijken en hoe ik naar anderen kijk en wat ik daarin eventueel anders zou kunnen doen. Ik heb besloten wel verder te gaan studeren, want dat vergroot mijn kansen met wat ik uiteindelijk wil.¨

Iedereen heeft een mening

Iedereen heeft een mening en die laten ze maar al te graag horen. Jij als ouder hebt ideeën en wensen voor je kind, leraren en mentoren vinden er weer wat anders van. Vrienden hebben een bepaalde invloed en dan nog de eigen, soms heel verstorende, gedachten van je kind. Het maakt je kind onzeker.

Jij wilt met je kind praten over de zoektocht naar een passende studie. Je ziet en merkt aan je kind dat het hem onrustig maakt, hij wil duidelijkheid. Je hebt wel ideeën wat bij je kind zou passen, maar je denkt vanuit je eigen referentiekader. Je weet dat er meer is en dat je kind zelf een bewuste keuze moet maken, maar alleen ziet hij door de bomen het bos niet meer.

Het zou fijn zijn dat er achteraf geen spijt is van de gemaakte studiekeuze. Het scheelt een heleboel tijd, ongemakken, stress én geld als je in één keer de juiste opleiding kiest. Studeren is tegenwoordig erg kostbaar en je wilt voorkomen dat de loopbaan van je kind start met een te hoge studieschuld. 

 

¨Het was ontzettend leuk om haar zo druk bezig te zien met uitzoeken en heel fijn dat ze meer rust kreeg toen voor haar duidelijker werd wat ze wil en kan. Ik kan Jacqueline’s professionele coachinghulp zeker aanraden.¨

Vind jouw kind het kiezen van een opleiding lastig?

Wat hij nodig heeft is duidelijkheid, over zichzelf en over de mogelijkheden die passen bij zijn persoonlijkheid en interesses. Dat geeft zelfvertrouwen en helpt bij het maken van een bewuste studiekeuze. Ik help je kind graag op weg. In het VIP-traject dat ik aanbied, ga ik samen met je kind op onderzoek uit. Je kind leert nóg meer over zichzelf en ontdekt dat er meerdere mogelijkheden zijn. Dat geeft vertrouwen dat het allemaal wel goed komt.

Je kind ontvangt een rapport met inzicht in persoonlijke eigenschappen, kwaliteiten, talenten. Hij ontdekt waar hij gemotiveerd door raakt en welke richtingen passen bij zijn persoonlijkheid en interesses. Ik stuur ook een werkboek met opdrachten en informatie. Alles wat we doen en wat je kind leert en ontvangt, is ook nuttig voor de keuzemomenten die later zullen volgen.

Wil jij ook een oplossing voor jouw kind die voor een studiekeuze staat? Bekijk hier de inhoud en resultaten van het online VIP-traject. Je kunt me voor meer informatie en inspiratie volgen op Facebook, Instagram en LinkedIn.

VIP-traject
Vorig bericht
Zo zal het misschien altijd wel blijven gaan…
Volgend bericht
5 vragen die helpen om je profielkeuze te maken

Lees meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.